Christmas Giveaway: luxe Dy’on trenshoofdstel

Ik kreeg een ontzettend mooi hoofdstel van Dy’on opgestuurd voor een review op Paard&Lifestyle. Het leuke aan het schrijven van reviews is dat je zelf gebruik mag maken van de producten en dat betekende dus dat ik een waanzinnig mooi hoofdstel in mijn bezit zou krijgen.

Want eerlijk is eerlijk, dit rondgenaaide hoofdstel van Dy’on is écht heel mooi en absoluut het mooiste hoofdstel dat ik ooit in mijn handen heb gehad. Het leer is heel fijn en soepel, het kopstuk is zacht onderlegd en anatomisch gevormd, de neusriem heeft een uitsparing voor het bit en de steentjes in de frontriem zitten heel stevig vast. Daarnaast zitten er rondgenaaide teugels bij met lederen stops.

dyon3
Moet je eens zien hoe mooi het hoofdstel is afgewerkt! Het hoofdstel dat ik weggeef heeft overigens een wit onderlegde neusriem.

dyon2
De kenmerken van het hoofdstel al wordt hier de strang&trens versie afgebeeld

Een mooie tijd om te geven
Maar met de kerstdagen in aantocht begon het toch aan mij te knagen. Het voelde gewoon niet goed om dit hoofdstel voor mijzelf te houden en dus bedacht ik mij om het hoofdstel weg te geven als ‘Christmas Giveaway!’

Hoe kun je meedoen aan deze Christmas Giveaway?
Laat hieronder een reactie achter en laat weten wat jouw sportieve doel is voor 2016 en waarom je graag dit mooie hoofdstel, wat in samenwerking met Helen Langehanenberg is ontworpen, zou willen winnen. In de nieuwsbrief van 8 januari maak ik de winnaar bekend!

Het hoofdstel dat je kunt winnen heeft een wit onderlegde neusriem en is maat full. Uiteraard zit er aan zo’n luxe hoofdstel wel een prijskaartje. Het hoofdstel (zonder teugels) kost 310 euro en de teugels kosten 107 euro. (ehh… Conny, weet je wel heel zeker dat je het hoofdstel niet gewoon lekker voor jezelf houdt..?)

De winactie is gesloten! Ik heb een winnaar gekozen, namelijk: Eefje Marinus! Eefje, gefeliciteerd!!

528 antwoorden
« Oudere ReactiesNieuwe Reacties »
 1. Esther
  Esther zegt:

  Mijn paard heeft diverse blessures achter elkaar gehad, waardoor hij lang stil moet staan. Erg sneu om te zien! Maar hij doet het gelukkig erg goed. Zo’n geweldig mooi hoofdstel zou een mooie opsteker voor ons zijn om straks weer samen lekker aan de slag te gaan!

  Beantwoorden
 2. Hilde
  Hilde zegt:

  Afgelopen zomer had ik voor mijn merrie en mij een heel strak wedstrijd schema, helaas viel dat in het water doordat ik zelf met spoed geopereerd moest worden en toen een hele tijd uit de running was. In de winter is op de plek waar ze staat de bak niet geschikt om te trainen waardoor we nu al een tijdje met onze duimen draaien (hoe doen paarden dan?). Vanaf februari gaat mijn meisje dus verhuizen zodat we weer volle kracht vooruit kunnen! Daarbij zou het wel heel fijn zijn om zo’n mooi hoofdstel te kunnen gebruiken!

  Beantwoorden
 3. Janne Frederike Tuin
  Janne Frederike Tuin zegt:

  Hoi!
  Ik zou dit prachtige hoofdstel dolgraag voor mijn lieve moeder willen winnen.
  Ze rijd al heel erg lang op internationaal Grand Prix niveau, maar ze kan nog wel een mooi wedstrijdhoofdstel gebruiken!
  Op dit moment heeft ze een hele oude en na een rottijd wil ik haar een prachtige nieuwe start geven met een prachtig nieuw hoofdstel!
  Mijn voornemen is op lekker veel te trainen en veel wedstrijden te rijden, ohja en natuurlijk mijn kast en trailer opgeruimd houden 😛
  Dus mams, deze is hopelijk voor jou<3

  Beantwoorden
 4. Boukje
  Boukje zegt:

  Al een tijdje was ik bezig een “goed” bericht te schrijven, maar helaas heb ik alles moeten wissen nu mijn paard al een aantal dagen op 3 benen staat.

  Wat leek op een kootbeenfisuur, is gelukkig op de foto’s in de kliniek ontkracht (bot was helemaal goed)! Wat het wel is is nog onduidelijk, waarschijnlijk “slechts” een verstuikte kogel, dus hopelijk doet een tijdje rust hem goed. Helaas lag hij door zijn ongeduld op de terugweg ook nog eens ondersteboven in de trailer, dat beeld vergeet ik nooit meer, maar gelukkig heeft hij daar weinig aan over gehouden.

  Heel erg stiekem hoop ik nogsteeds ons doel van dit jaar alsnog te behalen; Z1 dressuur. Ik heb mijn paard (een 6,5-jarige ruin) nu iets langer dan een jaar en begin dit jaar hebben we beide ons wedstrijddebuut gemaakt. We vlogen door de klassen heen, dus zijn inmiddels al M1 dressuur met winst. Daarbij hebben we ook ons eerste winstpunt behaald in het springen, dus konden we het volgende doel voor 2016 erbij schrijven; Ons crossdebuut.
  Want afwisseling vind ik ontzettend belangrijk in de training van mijn paard. We trainen “slechts” 1 of 2 keer per week dressuurmatig, en verder is het longeren, springen, buitenrijden, in de zomer crosstraining, en natuurlijk een dag of 2 vrij per week. Met name het buitenrijden doet ons beide ontzettend goed. Even lekker ons hoofd leegmaken.

  Daarnaast ben ik ook mijn eigen fitheid veel belangrijker gaan vinden, dus ik heb het hardlopen weer opgepakt en daarnaast ben ik elke week in de sportschool te vinden om te werken aan mijn core stability en om krachttraining te doen.

  Als laatste ben ik bezig het harnachement zo optimaal mogelijk te krijgen voor mijn paard, zodat hij zo fijn mogelijk kan werken/bewegen tijdens de trainingen. Dankzij mijn ontzettend lieve vriend heb ik dit jaar al een nieuw zadel aan kunnen schaffen, want door de trainingen dit jaar was de bespiering van mijn paard al dermate veranderd dat het vorige zadel helemaal niet goed meer lag. En nu was ik al een tijdje bezig om te sparen voor dit hoofdstel, want dit is toch wel de top van de top! <3

  Helaas is de planning dus wel aardig in het honderd gegooid door de ernstige blessure (ik zou 'onverwacht' schrijven, maar dat ziet natuurlijk niemand aankomen!), en ook ligt het sparen nu even stil, maar een gezond paard is me op dit moment zo veel meer waard dan het bereiken van een hogere klasse of een nieuw hoofdstel. Al zou ik het wel fan-tas-tisch vinden om dit hoofdstel voor mijn paard te winnen! Hij verdient dit zo erg na al zijn harde werk van het afgelopen jaar, en ook nu tijdens zijn herstel, wat nog wel even zal duren. Het is een wereldpaard, ik ben blij dat hij er nog is en hoop dat we nog lang van elkaar kunnen genieten!

  Beantwoorden
 5. Petronella Curvers
  Petronella Curvers zegt:

  Mijn sportieve doel voor 2016 is om net zo fit te worden als mijn paard. Ruiterfit materialen zijn al aangeschaft, nu nog volhouden deze ook regelmatig te gaan gebruiken. Dit tezamen met flexchair training zal vast zijn vruchten gaan afwerpen. Veel werk aan de winkel op eigen gebied dus om hopelijk tot beter resultaat te kunnen komen met mijn paard. Het hoofdstel zal mijn paard vast fijn om haar hoofd zitten door de manier waarop het ontworpen is en uitzonderlijk staan! Healthy rider, happy horse

  Beantwoorden
 6. Esther Haverkate
  Esther Haverkate zegt:

  Waag graag een kans voor Puck Haverkate. 2015 door heel veel trainen van BB naar M gereden, geselecteerd voor het Jeigd Stimulerings Plan, 2016 is het doel om ZZ te halen, en voor het eerst Internationaal te starten. We zijn ontzettend trots op haar! Zo’n prachtig hoofdstel zou zeker van pas komen!

  Beantwoorden
 7. Emma
  Emma zegt:

  2015 was niet het jaar voor mij en mijn merrie. 2016 gaat ons jaar worden, met dit hoofdstel zou ik onze eerste wedstrijd willen rijden! En samen een start willen maken aan een sportief en wedstrijd rijk jaar. Waar we samen ervaring in op kunnen gaan doen en daar zou dit hoofdstel zeker bij passen. En heel toevallig heb ik de dyon hoofdstel en wit onderlegd nog op mijn verlanglijstje staan.

  Beantwoorden
 8. Esther de Vos
  Esther de Vos zegt:

  Voor het paard van een vriendin omdat zij na lang werken eindelijk dit jaar gaat starten in de sgw.
  Ook heeft zij net een nieuw zadel gekocht waarbij natuurlijk een mooi nieuw hoofdstel zeker niet misstaat.

  Beantwoorden
 9. Stefanie
  Stefanie zegt:

  Dit mooie hoofdstel zou ik graag winnen, kijk al maanden naar dit hoofdstel en wat zou ik hem toch graag in mijn bezit hebben.
  Aangezien mijn paard nogal een eisen pakket heeft voor een hoofdstel is een goed hoofdstel erg moeilijk te vinden. Daarnaast passen de meesten wit onderlegde neusriemen niet omdat ze veel te dik zijn, maar door de uitgesneden bitringen oogt dit hoofdstel meteen een stuk smaller bij de neusriem.
  Mijn doel voor dit jaar is lekker verder werken aan de dressuur, misschien wel naar het L. Springen B lekker rondrijden en mijn eerste crosstraining en cross rijden dit jaar. Daarnaast natuurlijk de boel heel houden en heel veel leren en plezier hebben.

  Beantwoorden
 10. Annemarije
  Annemarije zegt:

  Ik zou het hoofdstel ontzettend graag willen willen voor mijn merrie. Ze is nogal lastig met het hoofd, vooral ook bij het omdoen van het hoofdstel. Dit hoofdstel lijkt me een goede optie voor haar, bovendien ziet het er natuurlijk ontzettend mooi uit!

  Beantwoorden
  • dirk
   dirk zegt:

   Omdat mijn zus een waanzinnig mooie fries heeft,en droomt van een even waanzinnig mooi hoofdstel…en tot doel stelt haar eerste perfecte galopwissel te rijdenin een proef !

   Beantwoorden
 11. Isa
  Isa zegt:

  Zou heel graag dit hoofdstel winnen voor onze pony Chanel. Mijn moeder wil al steeds een Dyon hoofdstel kopen en idd het liefste een rondgenaaide
  Het zou prachtig staan op Chanel met haar fijne hoofdje.
  Ik heb haar nu een jaar en we zijn van groen naar L1 gegroeid. Chanel is nu 4.5 jaar en ik ben 14 jaar. Voor het eerst een pony opleiden is best wel moeilijk maar ook heel gaaf, alles doen we echt samen en helemaal zelf. Dus ben supertrots op haar en zou zoooo graag dit hoofdstel winnen????

  Beantwoorden
 12. Johan Popma
  Johan Popma zegt:

  Ik zou het onzettend gaaf vinden om mijn vriendin met dit prachtige hoofdstel te mogen verrassen!
  Het sportieve doel van mijn vriendin is in 2016 weer te paard gaan! Momenteel kan ze wegens lichamelijke beperking alleen stappen.
  Om dat doel voor elkaar te krijgen zwoegt ze hard in de sportschool om haar spieren juist te ontwikkelen zodat deze behalve piekspanning ook duurspanning aan zullen kunnen. Iets wat ze altijd zal moeten onderhouden wil ze optimaal functioneren.
  Ondertussen is ze ook hard bezig met het (grote) mentale stuk. Accepteren dat het niet zal gaan hoe ze graag gewild had en tevreden zijn met wat ze wel kan en daar voldoende plezier uit halen. Vooral dat laatste blijft bij paard (rijden) een van de belangrijkste dingen toch?
  Zo’n mooi hoofdstel is zeker een geweldige boost om er te voor blijven gaan!

  Beantwoorden
 13. Charlotte Bakker
  Charlotte Bakker zegt:

  Wat een mooi hoofdstel???? Mijn sportieve doel voor 2016 is om samen met Kas te gaan starten in de L2 en hopen dat we nog vele leuke wedstrijden samen mogen rijden. Mijn hoofddoel is dan ook om echt te genieten van mijn lieve zwarte vriend. Het hoofdstel zou hem heel mooi staan????

  Xx Charlotte

  Beantwoorden
 14. Anneke
  Anneke zegt:

  Super mooi hoofdstel!
  Mijn doel voor 2016 is Z1 te gaan starten 🙂
  En zo’n mooi trenshoofdstel zou een fantastische start zijn van het nieuwe jaar.

  Beantwoorden
 15. Manon
  Manon zegt:

  Wat een prachtig hoofdstel, ik waag graag een poging, zeker aangezien het nogal lastig is een fijn, niet schuivend hoofdstel te vinden. Het zou dus eigenlijk voor het paard van mijn zusje zijn. Voor mijn zusje omdat ze er de afgelopen moeilijke periode altijd voor me is geweest en we onze liefde voor paarden delen.

  Na een ongeluk met paard dit jaar is mijn sportieve doel voor 2016 om weer echt te kunnen gaan rijden (2 keer wat rondjes gestapt tot nu toe) en in mijn praktijk voor bewegingstherapie andere mensen te helpen ook hun sportieve doelen met hun paard te kunnen bereiken.

  Beantwoorden
« Oudere ReactiesNieuwe Reacties »

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *