Fotoverslag: Jumping Amsterdam

Geschreven door Jennifer Fotografie

Jumping Amsterdam. Ikzelf vind het het mooiste evenement van het jaar. Dit is mijn tweede jaar Jumping en dit jaar was ik er op donderdagavond en op vrijdag namens Paard&Lifestyle. Hierbij een kijkje op Jumping 2016:

Jessica  Von Bredow-Werndl
Jessica Von Bredow-Werndl

Op de donderdagavond mochten de ruiters die op vrijdag de Wereldbeker Grand Prix-dressuur reden alvast vrij trainen in de hoofdpiste. Het leuke aan deze vrije training is dat de ruiters in hun gewone rijkleding komen en de paarden niet geknot zijn, waardoor je ze heel anders ziet dan normaal tussen de witte hekjes.

Wel is het altijd heel druk in de baan aangezien een aantal landen tegelijk mogen trainen.

Voor de fotografen is er een special ‘fotografenlaan’ beschikbaar gemaakt langs de lange zijde. Hier mag je alleen in met het juiste bandje, perspas en mediahestje. Dit is absoluut fijn, omdat je hier alle ruimte hebt en alleen met gelijkgestemden staat. Op andere evenementen zijn de plekken voor fotografen vaak beperkter of moet je verplicht tussen het publiek op de tribune zitten.

Na de vrije training en het baan verkennen begon de U25. Onbetwiste winnaar was Maxime van der Vlist met haar sterk bewegende Bailey (v. Negro). Stephanie Kooijman eindigde als tweede met Winston (v. OO Seven) en Danielle Houtvast nam haar ‘old but gold’ Palermo H (v. Kigali) mee en eindigde daarmee op de derde plaats.

Maxime 1
Maxime van der Vlist

In de proef op Lichte Tour-niveau kwamen een aantal bijzondere en bekende paarden aan de start. Smaakmaker van de avond was Edward Gal met zijn magische paard Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack). Het publiek was muisstil terwijl Gal de donkerbruine hengst door de ring stuurde en met ruim acht procent los van de nummer twee wist hij deze rubriek dan ook op zijn naam te zetten.

Emmelie Scholtens werd met de achtjarige Dorado (v. Krack C) tweede en Diederik werd met Bon Jovi (v. UB40) werd derde.

Naast alle dressuuractie in de hoofdpiste was er ook genoeg te bekijken in de rest van de hallen van de RAI. De losrijpiste was traditiegetrouw weer achter het strodorp, waar de warming up van alle ruiters publiekelijk te zien was.

Blog 1

Ook het strodorp was dit jaar weer uitgebreid. In het paardengedeelte waren er genoeg leveranciers en fabrikanten van tuigage en paardenvoeder aanwezig, maar ook stonden er weer genoeg kleine ruitersportwinkeltjes.

Blog 3

Blog 4

In het voorste gedeelte van de hallen was ook dit jaar de sushi-loopband weer aanwezig, waar ook Carl Hester en Charlotte Dujardin zijn gespot.

Blog 5

Vrijdag begon de ochtend op een Christelijk tijdstip, en dat was wel prettig aangezien het avondprogramma op de donderdag pas om 00.00 uur was afgelopen. In de Grand Prix zagen we een aantal nieuwe gezichten.

Kim Schmid maakte onlangs de overstap van U25 naar de gewone Grand Prix en mocht hier op Jumping Amsterdam haar eerste internationale debuut maken met haar schimmel Theodoor (v. Metall). Ook Emmelie Scholtens was van de partij met de KWPN-gekeurde Apache (v. UB40).

Emmelie en Apache jumping
Emmelie Scholtens

Fanny  Verliefden 1
Fanny Verliefden

Winst ging op de vrijdag naar Edward Gal met Voice (v. De Niro), gevolgd door zijn partner Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (v. Florestan I). Diederik van Silfhout sloot met zijn Arlando N.O.P. (v. Paddox) de top drie af, en daarmee was het gehele podium oranje gekleurd.

Diederick 3
Diederik van Silfhout

Het is altijd weer inspirerend om te zien hoe de topruiters hun paarden rijden, waardoor je niet kunt wachten om weer zelf te gaan rijden. Ik hoop dat iedereen net zo waanzinnig heeft genoten als ik. Tot volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *