Kan de Mondoni Norway opboksen tegen Dubarry? *review*

Vorige week werd ik verblijd met de nieuwe vrijetijdslaarzen van Mondoni, het type Norway. Nu heb ik al de Dubarry Longford waar ik erg blij mee ben. Van Dubarry weten we dat over het algemeen de kwaliteit bijzonder goed is, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Kan de Mondoni Norway, die de helft van de prijs van een paar Dubarry’s kost, tegen Dubarry opboksen? Tijd voor een review!

mondoni-norway-2

Persoonlijk vind ik de Mondoni Norway een erg mooie laars. Ik houd van een bontrandje (als het nep is uiteraard) en de leertjes met franjes eraan. Het is een stoere, maar tegelijkertijd vrouwelijke laars. Wat mij gelijk opviel toen ik de laars aan had, was het zachte voetenbed. Bij de Dubarry Longford vind ik deze persoonlijk iets aan de harde kant. Wel heb ik het idee dat de voering van Dubarry langer mee zal gaan dan de voering van de Mondoni Norway.

mondoni-norway-3

De laars is beschikbaar in de kleur bruin/cognac en is geheel van leer, waarvan een deel met bruin suède. Het cognackleurige leer oogt wat verweerd en persoonlijk houd ik daar wel van. Dat maakt zo’n outdoorlaars stoer. Daarnaast heeft de Mondoni Norway een dikke zool en heb je veel grip. Ik heb er op stal mee rondgelopen toen het erg nat en glibberig, maar met deze laarzen merk je daar niets van.

mondoni-norway-5

Nu is het natuurlijk ook de vraag of de laarzen goed bestand zijn tegen nattigheid. Op de poetsplaats heb ik daarom een waterstraal over de laarzen laten lopen. (Met pijn in mijn hart want ze waren nog zo netjes…) Door een beschermingslaag liep het water er zo vanaf en ook na een tijdje bleven mijn voeten mooi droog. Wel is natuurlijk het gedeelte met het suède minder bestand tegen water. Daar trok het water zo in al heb ik dat niet aan de binnenkant van de laars gevoeld.

mondoni-norway-6

De laarzen zijn, zoals het hoort, door de voering erg warm. Het viel mij op dat ik er niet echt zweetvoeten in kreeg, ondanks dat ik ze ook een keer heb aangehad terwijl het richting de 15 graden was. (Ja, ja, je moet wat over hebben voor een review!) Wel heb ik het idee dat de Dubarry’s meer ademend zijn, wat waarschijnlijk komt door de Gore-Tex technologie.

mondoni-norway-4

Via Facebook kreeg ik al de vraag hoe het zit met de kuitomvang. Nu heb ik zelf maat 39 en een kuitomvang van 39 cm. Voor mij paste dat net. Heb je een grotere kuitomvang, dan worden deze laarzen een probleem. Althans, bij maat 39. Ik miste wel de ‘lipjes’ aan de zijkanten van de laars, die je wel bij Dubarry hebt, zodat je die vast kunt houden en gemakkelijker je laars aan kunt trekken.

mondoni-norway-1

Al met al is de Mondoni Norway een hele mooie, comfortabele vrijetijdslaars en zeker een goed alternatief als je Dubarry’s net iets te prijzig vind. Of de laarzen net zo lang meegaan, kan ik natuurlijk niet zeggen. Ik verwacht dat de voering minder lang stand zal houden en de laars is iets minder ademend, maar het prijsverschil van toch wel 200 euro moet ergens zitten.

Verkrijgbaar bij Divoza voor €199,95

4 antwoorden
  1. Joyce
    Joyce zegt:

    Mooie review. Ik vroeg me af heb je ook de outdoor laars van Ariat getest de Windermere. Ben nogal benieuwd naar het verschil tussen die en de Dubarry.

    groetjes Joyce

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *